© All rights reserved. 

Calendar – 01 – 08 mai

Am ajuns la concluzia că îmi este mai ușor să postez zilnic pe profilele din social media și, o dată pe săptămână, să reunesc aici toate impresiile și desenele din calendar. Blogul are încă foarte puțini vizitatori, așa că e mai bine pentru toată lumea așa, deocamdată. 

Să mergem.

01 mai – a ciripit în urechi, a mirosit a pădure cu usturoi și a usturat la limbă. Voi cum ați petrecut?
Acrilic, 8×8 cm

02 mai – am stat în casă și am lucrat. Dar m-a bântuit o altă amintire din weekend, o impresie de sezon (cu pădure în spate, să se consemneze)
Acrilic, 8×8 cm

03 mai – Copacul acesta nu a fost un curcubeu de culoare inspirat de natură, ci o reacție la prostia care se perpetuează în tot ceea ce privește educația sexuală și acceptarea faptului că există mai mult decât un singur adevăr pe lume sau un singur mod de a iubi pe lume. Senatul României a aprobat tacit un proiect de lege care pretinde să protejeze copilul împotriva mesajelor și conținuturilor privind „devierea de la sexul stabilit la naștere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității”. Cu alte cuvinte, până la 18 ani, copiii nu trebuie să accepte, să vadă mesaje, să discute sau să găsească normal faptul că sunt gay, asta ca să mă refer doar la un aspect al problemei. După aia treaba lor, s-au făcut mari. Chiar?

Nu se întâmplă doar la noi și mintea mea pur și simplu nu poate să înțeleagă atâta răutate și ignoranță. Într-o epocă în care știința face atâtea descoperiri și avem acces facil la informație și descoperiri în toate domeniile, de la medicină până la psihologie și neuroștiință, noi tot te agățăm de religia în care ne-am născut și de așa zisele „valori tradiționale”? Care valori? De valori umane n-am auzit? De empatie, de înțelegere, de toleranță?
În lumea mea ideală, oamenii se pot îndrăgi și iubi, indiferent de credințe, preferințe, sex, culoare, cultură, clasă. Putem supraviețui doar atunci când ne susținem unii pe alții, nu când ne atacăm unii pe alții, ar trebui să ne fie din ce în ce mai clar, dacă nu ne era deja.
Copacii știu asta dintotdeauna.
Creion magic, 8×8 cm.

04 mai – cu o zi înainte m-am revoltat împotriva măsurilor luate de oameni contra oamenilor. Azi mă revoltă felul în care tratăm copacii, de ajung să nu mai arate a copaci. Dacă te uiți bine, parcă ar fi o pisică, ceea ce mă face să cred că și plantele au simțul umorului. Iar dacă umor nu e, măcar e o dovadă fantastică de supraviețuire. N-are crengi? Nicio problema, face altele noi, iar până le face, umple cu frunze orice ciot rămas.
Acuarelă, 8×8 cm

05 mai – Nu e asemănător cu realitatea, e ceea ce văd eu când mă uit la minunățiile de castani înfloriți: o mulțime de bărcuțe cu vele pe valuri.
Acuarelă și acrilic, 8×8 cm.

06 mai – 8×8 cm dintr-un colț de natură, într-un parc urban.
Markere Copic.

07 mai – am primit în dar o bucățică mică de linie roșie, lăsată în drum de Serge Bloch. N-am făcut decât să o iau și să o scot la plimbare, fără să o întrerup, până a format un copac. Cine nu știe cartea ilustrată „The Big Adventure of a Little Line” poate că nu înțelege ce spun, dar e păcat să stric surpriza, dacă veți da la un moment dat de ea, e minunată.
Liner, 8×8 cm.

08 mai – am râs copios cu Mac Barnett și Jon Klassen, în altă carte ilustrată, „The Wolf, The Duck & The Mouse”. N-am făcut decât să imit niște copaci din paginile acesteia, dar povestea nu este despre copaci. Nu spun despre ce e tot de teamă să nu-i stric farmecul.
Acuarelă, 8×8 cm.

Adaug mai jos și poza cu toți copacii lunilor anterioare. 

Roxana Farca

Artistă, absolventă a Facultatății de Arte Plastice, secția Grafică, UNArte București. Fondatoare a blogului de călătorii LumeaMare.ro, autoare a cărții pentru copii și părinți călători „Mami, tati, uite cămilele!”, fotograf când mai rămâne timp.

Leave a comment:

Top