© All rights reserved. 

Din lumea artei

Nu pot începe un proiect nou fără o documentare prealabilă aprofundată, în lumea și istoria artei. Îmi place să văd cum au abordat alți artiști aceeași temă, în epoci diferite, tehnici diferite și ramuri diferite alte exprimării creative. Scotocesc netul și cărțile, apoi îmi umplu pereții cu exemple. În imaginea de alături poți să vezi peretele meu în 2022, când mă documentam pentru lucrarea de licență, Copacii Oglindă. Vezi aici rezultatul.

Raftul cu cărți

Cel mai greu e cu cărțile. Sunt tentată să cumpăr tot ce găsesc și sunt convinsă că am nevoie de tot ce apare. Sigur, nu le pot achiziționa chiar pe toate, dar îmi e foarte greu când nu o fac. În imagine nici nu sunt toate, am câteva albume prea mari ca să încapă oriunde și fac naveta zilnic prin cameră. Și mai sunt cărți care, din economie de spațiu (și bani), poposesc în contul meu de Audible.  Dacă vrei să vezi lista mea cu cărți despre copaci și păduri, dă un click aici

Proiectul lui Florin Ghenade

O mână de ajutor incredibil de utilă a venit, inițial chiar fără ca autorul să știe, de la fotograful Florin Ghenade, cel care acum câțiva ani a pornit în căutarea arborilor bătrâni din România. Albumul rezultat în urma acestui proiect a fost principala sursă de informare atunci când am pornit și eu, pe urmele copacilor și pădurilor. Între timp l-am cunoscut și îi sunt recunoscătoare pentru ideile și sfaturile împărtășite.

Albumul poate fi consultat sau achiziționat, împreună cu o fotografie, de la Galeria Posibilă, unde poți afla și mai multe despre Florin Ghenade. 

Arbori remarcabili

O resursă la fel de valoroasă este website-ul arboriremarcabili.ro. În acest moment sunt peste 5300 de abori înscriși, cu descriere și localizare.

În plus, fiecare discuție pe care am purtat-o cu Tibor Hartel, unul dintre fondatori, mi-a deschis ochii asupra unor informații la care aș fi ajuns mult mai greu, de una singură.

Share this:
Top