© All rights reserved. 

Cozi la benzină

Calendar – 10 martie

Ieri a fost prea târziu, dar nu m-am putut abține să nu marchez în calendar ziua în care s-au făcut cozi uriașe la benzină. Mulți specialiști care țin cu adevărat la sănătatea noastră și a naturii spun că această perioadă ar putea fi un stimulent pentru a ne regândi nevoile de consum și a ne redefini ceea ce numim confort. Că am putea fi mai economi cu resursele și, automat, am deveni mai generoși cu mediul. Și ce să vezi? Noi luăm cu asalt benzinăriile. 

Știți ce fac copacii, înainte de iarnă? Își fac rezerve, îmi veți răspunde. Așa e, copacii profită de soare pentru a acumula zahăr și substanțe nutritive, pentru sezonul dificil. Mulți dintre ei nu se îndoapă chiar până în ultima clipă, cel puțin adulții. „Unul dintre motive îl constituie apa. Dacă îi îngheață „sângele” în vene, atunci cu mai funcționează nimic, dimpotrivă. Dacă e prea umed, lemnul poate plesni la îngheț, asemenea conductelor de apă. De aceea, majoritatea speciilor încep încă din iulie să-și diminueze cantitățile de apă și, odată cu ele, și activitățile.”*

E adevărat că benzina nu îngheață în rezervor, dar nici noi nu vom plesni de sănătate dacă nu învățăm să o folosim decât atunci când e cu adevărat nevoie. Cât despre panica ce ne poate duce la un colaps nu mai spun nimic, abia dacă mă pricep la natură, mai bine nu mă bag în subiecte care țin de economie și finanțe.

Sper doar că până mâine nu mai apare nicio criză sau panică.

Azi am desenat în cărbune lichid și un strop de acuarelă. Mini-copăceii sunt miniaturi de 8×8 cm și se adună pe o coală mai mare care ține loc de calendar. O imagine cu toți copacii lunii aici.

*Peter Wohlleben, Viața Secretă a copacilor

Cozi la benzină
Roxana Farca

Artistă, absolventă a Facultatății de Arte Plastice, secția Grafică, UNArte București. Fondatoare a blogului de călătorii LumeaMare.ro, autoare a cărții pentru copii și părinți călători „Mami, tati, uite cămilele!”, fotograf când mai rămâne timp.

Leave a comment:

Top