© All rights reserved. 

Calendar – 12 – 17 aprilie

Cu această postare reușesc să ajung la zi cu calendarul. Iată și scurtele povești care însoțesc imaginile și zilele lor:

12 aprilie – care copac? Am văzut doar aburii ieșind din ceai, Hapciu și Coldrex. Formau și copăcei din când în când, mai ales când creștea și febra. 

 

13 aprilie – ziua nefastă în care niște oameni răi și incapabili l-au tuns pe Fred, arțarul american de care eram foarte mândră și pe care contam că va ajunge până la etajul meu, nu mai avea mult. 

 

14 și 15 aprilie – am început să mai ies pe afară, în jurul blocului. Pentru că nu mă simțeam prea bine în continuare, m-am limitat doar la identificarea copacilor mei preferați, după frunze. Am la presat vreo 10 specimene de frunze, dar am desenat doar două.

 

16 aprilie – toată lumea s-a dus în Grădina Japoneză, mai puțin eu. Am săpat prin arhiva din București după un grup de copaci roz pe care i-am fotografiat acum vreo două săptămâni. Am trișat, adică. Nici măcar nu sunt cireși.

 

17 aprilie – azi plouă, sunt sigură că știți. Și într-un fel, copacii m-au învățat să mă bucur și de asta. Stau acasă și mă uit pe geam, la al doilea favorit, copacul de vizavi, pe care l-am numit Totem (vezi de ce în pagina cu caietul de schițe). Frunza de tei de mai sus e de la el. Dacă se atinge cineva și de coroana lui mă îmbolnăvesc iar. 

Sănătoși să fim și o săptămână minunată și hrănitoare să avem, așa cum e ploaia asta pentru natură. Cu frigul nu sunt chiar de acord, dar ce să mai zic…

Miniaturi în tehnici mixte, 8×8 cm.
Adaug mai jos și poza cu toți copacii lunii anterioare. 

Roxana Farca

Artistă, absolventă a Facultatății de Arte Plastice, secția Grafică, UNArte București. Fondatoare a blogului de călătorii LumeaMare.ro, autoare a cărții pentru copii și părinți călători „Mami, tati, uite cămilele!”, fotograf când mai rămâne timp.

Leave a comment:

Top